Swish löser försäkringsfall på Östermalm – Kan man göra så?

Betala självrisken med Swish?  Är det effektivt eller skadar det?

Swish och liknande betalningslösningar på mobilen förtjänar egentligen ett svar som inte kan lämnas inom ramen för denna minst sagt blygsamma framställning. Rubriken är något självsett idag den 30 oktober 2015 på Östermalm i Stockholm. Ett försäkringsfall som löstes med Swish på plats utan inblandning av försäkringsbolag och ingen formell byråkrati bara Swish och ersättning för skadan på plats.

Dagen innan de nya sedlarna släpps den 30 oktober 2015 flödar den flytande valutan

En Poschseförare med stora glansiga fälgar körde idag vid lunchtid, oavsiktligt i och för sig, i mindre hastighet på en mindre bil av Japanskt slag som fick svart gummi från Porschens stora däck på sidan av den mindre bilens framstpoiler. Den mindre bilen fick inte större skador och förarna stod en mindre tid och förhandlade om hur saken skulle lösas och vem som var vållande. Det blev Poschsens stora däck som blev det slutgiltiga beviset för att Porscheförare hade varit den vållande.

Trafikskada – Försäkringsfall på Östermalm löstes med Swish

Porschens förare och den mindre bilens förare löste frågan på några minuter och Porschens förare tog fram sin telefon och överförde några tusen kronor till den mindre bilens förare vid sidan av den trafikerade Östermalmsgatan. Ingen verkade särkilt missjöd, Porschens förare fick ju inte skador på bilen och försäkringspreminen som redan är ganska hög på Östermalm behövde inte höjas ännu mer. Inte heller verkade den mindre bilens förare särskilt och med stor sannolikhet kommer han klara sig ur olyckan med både ersättningen och lite rubbing så en närpå ny bil.

Luftöverföringar med SwiSh förändrar pengahandel och -vandel

Swish kanske löste problemet för parterna på Östermalm både snabbt och effektivt. I morgon den 1 oktober 2015 får svenska folket nya sedlar. Vi kan ju gissa att man inte kommer trycka onödigt många sedlar. En handelsvara som rent generellt börjar försvinna. Ur flera perspektiv är det bra att sedelhanteringen försvinner, bland annat rånrisken och den stora resurs som krävs för att administrera den stora summor som är i omlopp.

Mobilen börjar bli framtiden plånbok

Swish och andra betallösningar, inte minst alla sociala medier och hemsidor där man direkt från mobilen betalar, kommer i framtiden bli allt vanliga. Jag skulle sticka ut hakan och säga att det inom en inte allt för avlägsen framtid så kommer alla transaktioner vi gör skötas genom vår mobil. Är batterierna slut. Då är alltså pengarna slut också. Tillfälligt i alla fall. Mobilen har blivit framtidens plånbok och det trycks nu ut nya sedlar med kända ansikten såsom Greta Garbo, Ingman Bergman och Astrid Lindgren m.fl, och man kan anta att det inte kommer bli lika många Greta Gargos denna gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *